Meer dan duizend bezoekers

MandelART02 sluit af met happy hour

De eerste editie van Mandel-Art zit erop. Aan initiatiefneemster en grote bezieler Marie-Jeanne Beke vroegen we of de eerste editie is uitgedraaid op een succes en of er nog een opvolger in het verschiet is.
"Ik moet zeggen dat de complete werkgroep, net als de deelnemende artiesten, meer dan tevreden zijn. Ikzelf ben aangenaam verrast over de respons die we kregen. Nooit gedacht dat de eerste editie zo'n meevaller zou worden. De eerste week kwam de belangstelling wat traag op gang maar vooral het tweede weekend was een succes. We kregen bezoekers uit alle Vlaamse provincies. Er was zelfs belangstelling uit Amsterdam.. Naar de organisatie toe moet ik toegeven dat ik het werk een beetje onderschat had. Gelukkig kon ik rekenen op de enorme werkkracht van de werkgroep zodat alles in feite perfect verlopen is. Ik ben ook bijzonder tevreden over de respons bij de Oostrozebekenaren zelf. Ook zij zijn massaal ingegaan op het aanbod. Ze hebben de kans gegrepen om hun eigen industrieel verleden te herontdekken."

Wijnverkoop succes
Over de financiële kant van de zaak wou Marie-Jeanne alleen kwijt dat het zeker geen ramp wordt. De wijnverkoop was een groot succes. "We hadden 400 flessen besteld en hebben er uiteindelijk 600 verkocht." Ook de meeste kunstenaars waren in de wolken met de belangstelling. Of er een tweede MandelArt komt? "We broeden al op enkele andere kunstideeën. Er is al sprake van een biënnale of zelfs een triënnale. Als ik luister naar het enthousiasme van de steunende bedrijven en sponsors dan zijn we wel verplicht van verder te doen. De enige negatieve noot is de geringe belangstelling voor het project vanuit de regionale televisie." De eerste Mandel-Art editie werd afgesloten in het Mandel-Art café waar een klein geschenk werd overhandigd aan de eigenaars van de gastgevende Roterij Lannoo.

Parsartikel: Weekbode 27 september 2002

Link naar onze hoofdsponsors