Historiek 2006

Verrassend kunstparcours rondom de dorpskern

Na het succes van de eerste editie werd er opnieuw uitgepakt met een ongeziene kunstroute, ditmaal zelfs met deelname van enkele buitenlandse kunstenaars. Unieke plaatsen en hermetische locaties, nu gelegen in een korte(re) lus rondom de kerktoren, werden andermaal geconfronteerd met kunst(werken). Het dorp in al zijn facetten werd weerhouden als thema van de locaties. Zo konden locaties als de tuin van De Visscherie met het ‘t Eilandje, een nostalgische dorpscinema- en theaterzaal Concordia, een boomhut of een leegstaande viswinkel gecombineerd worden met verrassende kunst.
Voor de tweede maal was de wijnveiling een succes. Hierbij ontwierpen de deelnemende kunstenaars een wijnetiket dat een relatie had met hun werk in het kunstcircuit. De opbrengst van deze veiling ging rechtstreeks naar de kunstenaars nu dit hun enige vorm van artistieke vergoeding was voor het realiseren van hun werk.
MUKHA-medewerker Dieter Roelstraete opende de tweede editie van MandelART. Er kwamen 1.600 bezoekers verspreid over 3 weekends.Klik op een foto voor uitvergroting.

Link naar onze hoofdsponsors