wtv focus nieuwsreportage

21 augustus 2009

Net voor de vernissage kwam de nieuwsdienst van wtv-focus een reportage draaien voor het avondnieuws. Het nieuwsitem schetst in het kort het opzet van het project en neemt een interview af van Jan D'Hondt, Isidoor Goddeeris en Dirk Van Severen.

Een trip doorheen de installatie "Atelier Weltevree"

Francky Canes inspirationele objecten

Tijdens MandelART09 nam Francky Cane een volledig huisje in met zijn eigenste objecten uit zijn atelier in Moerbeke-Waas. In een week tijd kleedde hij twee kamers aan met voorwerpen die stuk voor stuk een betekenis hebben in zijn dagelijks leven. Veelal een vertrekpunt waaruit meerdere werken en reeksen vloeien. Zo is "Hello Kitty" één van zijn recenste thema's. Kijk ook bij database naar enkele foto's en meer tekst bij dit werk.

Haus Rosa - the movie

Mischa Scherrer & Jérémie Crettol [CH]

Voor MandelART09 bouwden zij deze installatie als een onbetreedbare chalet. Een stille aanklacht waarbij iedereen zich terugtrekt in zijn gezellige cocon en bang is voor de boze buitenwereld.

Deze kortfilm is een automatische stopmotion opname van elke 6 minuten tijdens het werkproces vier dagen lang.

Videoinstallatie Sigrid Tanghe

Sigrid Tanghe maakte een videofilm aan de hand van een hele reeks aquarellen. Silhouetten van een kind. De diverse "stills" werden vloeiend in elkaar gemonteerd en geprojecteerd in een leeg en verduisterd klaslokaal. Op ware grootte van een kind dat als de geest aan alle verdwenen kinderen in de verlaten school van Oostrozebeke gestalte gaf.

Link naar onze hoofdsponsors