Stefaan Roelstraete

Beeldhouwer | Assemblagekunst | '02 | '06 | '12

0 S Roelstraete-451

Stefaans werk wordt gekenmerkt door bewuste keuze van diverse materialen. Glas, steen, hout en metaal gaan samen een dialoog aan binnen het werk. De werken worden veelal gecreëerd naar een ruimte toe. Zijn werk was overal in het buitenland te zien alsook nationaal.

Oudenaardsesteenweg 46
8570 Vichte
056-77 46 84


In 2002 creëerde Stefaan Roelstraete twee ingrepen : enerzijds verbond hij de inkompoort van het historische goed Eename en anderzijds liet hij een metalen waterlelie drijven op de Kallemoeieput. Hij speelde ook in op de legende van "Kalle met de haak" door aan deze waterlelie een haak te voorzien. In 2006 plaatste hij reuze bloemvazen in glas in lood in de inkompoort van De Visscherie, alsook een sculptuur op een open plaats in deze tuin.


2012

De Witte Wasvrouwen

Met het werk wil Roelstraete de legende van de “Lavandières”, de lentegeesten, de dochters van Koning Winter, die de lijkwade van hun vader kwamen wassen aan de waterkant, de Mandel, ruimtelijk uitbeelden, door aan de oevers van de gracht aan het spookkasteel de witte lakens te laten bleken. Onder de lakens, die over de oever gespannen zijn, worden elementen verborgen die het verhaal verder vertellen: het verborgen leven van het spookkasteel wordt verhuld/onthuld…

De Witte Wasvrouwen, die rond het kasteel dwalen, houden met het geklop van hun houten klompen indringers op afstand en gooien hen in het water als die te dicht komen….


07.poort Roelstaete-289
11.kalle Roelstraete-290
werken (27)-291
werken (28)-292
werken (30)-293
_ WERK ROELSTRAETE kl-811

Link naar onze hoofdsponsors