Sigrid Tanghe

Schilderijen | Tekeningen | Performance | '09

0 S TANGHE-456

Sigrid haar werken kenmerken een energieke abstracte stijl. Kleur en en lijnen gaan hun eigen confrontaties aan binnen de composities. Binnen deze snelle stijl straalt haar werk totale beheersing tussen toeval en ingreep uit.
Deze werkstijl laat ze veelal zien tijdens live-performances waarbij ze improviseert op klanken en muziek.
Een fascinerende symbiose tussen de diverse kunstdisciplines.

Zij bracht naast beeldend werk en een video-installatie ook een live-performance op zondag 30 augustus samen met Peter Jacquemyn. Zie ook onder de rubriek "Filmreportages" naar een live-fragment uit de voorstelling "Druppelteller" en de video aan de hand van de silhoutte-aquarellen.

Olifantstraat 16
B-9660 Brakel
sigrid.tanghe@telenet.beVIDEOINSTALLATIE
+STILLS
ZONINGEBRANDE SILHOUTTEN IN OUDE SCHOOLBOEKEN

Herinnering, dit gebouw voelt vertrouwd aan. De geest van generaties jongeren is hier tastbaar. Oude schoolboeken op goedkoop papier gedrukt vergelen. Sigrid Tanghe dekt de bladzijden gedeeltelijk af. Door de impact van zonlicht en tijd vormt zich de tekening. Eenmaal tentoongesteld zal door verdere belichting de tekening vervagen. Uiteindelijk rest enkel een efemere herinnering. Het gevoel van herkenning bij het betreden van deze ruimte. Licht en tijd creƫerden het werk en doen het vergaan. Licht en tijd en traagheid, wat kon een schooldag onwezenlijk lang duren.

 S Tanghe1_-686
 S Tanghe3_-687
 S. Tanghe4_-688
 SIGRID TANGHE INGEBRAND SILHOUTTE-689
 SIGRID TANGHE aquarellen-685

Link naar onze hoofdsponsors