Peter Jacquemyn

Beeldhouwen | Tekeningen | Muzikant | '09

0 P Jacquemyn-433

Peter is een veelzijdig kunstenaar, maakt sculpturen, tekeningen en is ook op muzikaal vlak erg actief. Als beeldhouwer bevrijdt hij met bijl en kettingzaag zijn expressionistische sculpturen uit het hout. Zijn concerten en performances zijn even spectaculair. Met ongebreidelde energie worstelt hij liefdevol met zijn contrabas. Een gevecht waarin alle middelen geoorloofd zijn: Strijkstokken (1,2 of 3), gedeukte drankblikjes, plastic zakjes, gekreukt papier, dempers, koperblazers, herspannen snaren. Hiermee plaatst Peter zich tussen Belgiƫs' meest interessante improvisatiemuzikanten met een gerechtvaardigde internationale reputatie. Als beeldend kunstenaar exposeert hij in binnen- en buitenland.

Naast beeldend werk bracht Peter met Sigrid Tanghe tijdens de live-ontmoetingen op een zondag tijdens het project. De performances "Druppelteller". Zie ook bij filmreportages naar een filmfragment uit deze improvistievoorstelling.
Alsook een portretfoto na het klikken op "Lees meer".

Olifantstraat 16
B-9660 Brakel
0497 64 38 72
peter.jacquemyn@pandora.beTekenen is transparant, ongecompliceerd en eerlijk. Elke tekenactie blijft leesbaar. De hand maakt een beweging en er vormt zich een spoor afhankelijk van druk, snelheid, tekenmateriaal en drager. De accumulatie van sporen, van enkelvoudige lijn tot onontwarbare cluster, genereert betekenis. De tekening vertelt evenveel over het getekende als over de tekenaar. Tekenen en taille-direct zijn nauw verwant. De kettingzaag werkt even flexibel als een pennentrek. Met de zaagmachine kan ik tekenen in drie dimensies. Ook als muzikant cultiveer ik het spontane karakter van de schets. Ik ben een tekenaar in alles wat ik doe.

Peter betekende een gans klaslokaal met houtskool. En bracht een houten sculptuur aan gemonteerd op een basketbalgoal.

PETER JACQUEMYN MandelART09
 PETER JACQUEMYN lokaal 1-631

Link naar onze hoofdsponsors