Martine Platteau

Conceptuele kunst | '02 | '06 | '12

0 M Platteau-450

Martine gebruikt diverse media om haar verhaal te plaatsen. Ze is thuis in de grafiek maar maakte reeds diverse monumentale werken in metaal. Martine is een veel gevraagde kunstenares en duikt telkens met verrassend werk op in groepstentoonstellingen. Haar beeldend werk start veelal vanuit tekst.

Abeelstraat 99
8800 Roeselare
051-22 09 72
www.martineplatteau.beIn 2002 bracht ze twee werken rondom de locatie van de chicorei-ast : Een reuze geroeste metalen plaat voorzien van met was bewerkte tepelafgietsels én (in openlucht) een bak met afgedraaide motorolie waarbij je met een hendel een tekst kon te voorschijn toveren uit de zwarte olie. In 2006 bracht Martine een video-installatie waarin ze met water gezichten tekende op een bord die vervolgens ter plaatse in versneld tempo verdampten…als passanten in het leven.

2012

Toen zij de kelder van de woonhuis van het Hof en Heerlijkheid van Nieuwenhuyse onder water zag staan, deed het haar onmiddellijk denken aan de vluchtelingen in Pakistan bij de grote overstroming en tegelijk aan vakantie-resorts met paalwoningen boven water. Deze extreme gevoelens van verdrinking lieten haar niet los. Waar, in welk land je geboren bent, is bepalend voor je lot. Platteau beeldt een gezin uit met twee kinderen. Waar gaan ze heen? Ze drijven daar...

Lekker lui genietend van hun vakantie of proberen ze vluchtend te overleven?

18. tepeltjes M.Platteau-274
19. Oliebad.M. Platteau-275
Afbeelding 4-276
_ WERK PLATTEAU kl-810

Link naar onze hoofdsponsors