Bart Vandevijvere

Schilder | Installaties | '12

Bart foto-740

www.bartvandevijvere.be

Vanuit zijn interesse voor muziek vestigt Bart Vandevijvere in zijn schilderijen, maar ook occasioneel in (ruimtelijke) tekeningen en environments, vaak de aandacht op het zoeken naar analogieƫn tussen (abstracte) beeldopbouw en compositiemodellen of attitudes van bepaalde hedendaagse componisten en musici.

Zo werkt Vandevijvere af en toe samen met Laurent Rigaut. Deze Franse saxofonist/klarinettist/ geluidskunstenaar is reeds jaren actief als improvisatiemuzikant bij diverse experimentele collectieven. Hij is tevens lid van enkele stichtingen, ontmoetingsplatformen voor experimentele musici. Verder componeerde Rigaut muziek voor televisiedocumentaires voor France 3, RTBF en ARTE.

Voor MandelART kiest Bart Vandevijvere echter niet voor het medium schilderkunst, maar creƫert hij samen met Laurent Rigaut een environment die inhaakt op de thematiek van het voortschrijden van de tijd, het trage verval, het komen en gaan. In de badkamer van het woonhuis liggen meerdere vintage luidsprekers op de vloer uitgestrooid, als lagen ze er verweesd bij, gedateerd en nutteloos... Ze vullen de ruimte met een trage, gelaagde klankcompositie voorzien van de nodige dissonantie en verstoring (inclusief gesamplede klank van water, geruis en af en toe opduikende stemmen).

Een mysterieuze sfeer versterkt door bevend licht....

BART V D VIJVERE 2-840
BART V D VIJVERE 1-839
BART V D VIJVERE 3-841

Link naar onze hoofdsponsors